fbpx
Close

Αντωνία Καρρά, Σχεδιάστρια Κοσμημάτων

Αντωνία Καρρά, Σχεδιάστρια Κοσμημάτων
Φωτογραφία: Δημήτρης Ανδρίτσος

Όταν το χόμπι γίνεται πάθος και η αγάπη για το κόσμημα παίρνει σχήμα και μορφή, φυτεύεται ο πρώτος σπόρος που οδηγεί στην επιτυχία. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση στο κόσμημα και εφαρμόζοντας μια ειδική τεχνική που έμαθε από τη γιαγιά της, η Ελληνίδα σχεδιάστρια Αντωνία Καρρά ξεκίνησε να πλέκει τα πιο περίτεχνα κοσμήματα.

Σήμερα, μόλις τρία χρόνια μετά το ξεκίνημα της, μετράει 60 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με σχεδιαστές και οίκους παγκοσμίου εμβέλειας όπως Zeus & Dione, Τοms, Melissa , Emanuella Swimwear και Manebi .Αποτελεί μία από τις  πιο αγαπημένες σχεδιάστριες του Ελληνικού κοινού και όχι μόνο. Τις δημιουργίες της έχουν φορέσει η Diane Von Furstenberg, η Iris Apfel, η Georgina Chapman, η Elisa Sednaoui, η Lynne Renee και προσφάτως η εκρηκτική Adriana Lima, εκτοξεύοντας την επιτυχημένη πορεία της στο εξωτερικό, αλλά και  Ελληνίδες, όπως η Ελένη Μενεγάκη, Τζένη Μπαλατσινού και η Βίκυ Καγιά.

Μοναδικά κοσμήματα με νεανικές μποέμ επιρροές και υψηλή αισθητική, με ημιπολύτιμους λίθους, και ευγενή μέταλλα όπως ασημί, ρουθήνιο, ρόδιο, δένουν αρμονικά με το ταλαιπωρημένο κοινό της Ελλάδας. Τονίζει πως το κοινό δεν άργησε να  εμπιστευτεί και να αγαπήσει το brand και  θεωρεί πως αυτό είναι διπλά σημαντικό για την εποχή που διανύουμε. Προσθέτοντας, ότι  η ειλικρίνεια στη σχέση τιμής – προϊόντος σε συνδυασμό με το design και την ποιότητα την αφουγκράστηκε το αγοραστικό κοινό.

«Μου δίνετε την ευκαιρία να μοιραστώ κάτι που σχεδόν κάνεις δεν γνωρίζει.  Την περίοδο που ξεκινούσαμε τις εργασίες για το showroom ήρθε το γνωστό σε όλους capital control! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις εικόνες από τις κλειστές τράπεζες, όσο εμείς επιβλέπαμε ακόμη τον χώρο, με τις εργασίες να προχωρούν. Η αισιοδοξία όμως είναι στάση ζωής για μένα και το τόλμησα, πίστεψα στο προϊόν μας και την έλλειψή του από την ελληνική αγορά.».

Αν η αξία των κοσμημάτων μετριόταν με βάση τα συναισθήματα που δημιουργούν και τις αντιδράσεις που προκαλούν θα ήταν ανεκτίμητα. Για την Αντωνία Καρρά το συναίσθημα ξεκινά από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό ενός κοσμήματος,  πρέπει πρώτα από όλα το κόσμημα  να την «ταξιδεύει» και να την μεταφέρει σε ένα άλλο μέρος, μια άλλη κουλτούρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη antoniakarra (@antoniakarra)


«Έμπνευση για εμένα αποτελούν  οι γυναίκες και οι διαφορετικοί χαρακτήρες που συναντώ. Μερικές φορές το βλέμμα μου «κολλάει» επάνω τους και τους επεξεργάζομαι. Αν παρατηρήσετε καλά μια γυναίκα, θα δείτε ότι τα κοσμήματά της πάντα λένε την ιστορία της! Σκεφτείτε το, υπάρχει ο ροκ τύπος με τις πολλές αλυσίδες και τα piercings, υπάρχει η κλασσική που αρκείται στο ρολόι και κάποιο μονόπετρο σχέδιο ώστε να μην ταλαιπωρείται με πολλούς συνδυασμούς, ο μποέμ τύπος, η ρομαντική με τα πολλά κοσμήματα που είναι αγορασμένα από κάποιο αγαπημένο μέρος ή είναι δώρα αγαπημένου προσώπου, ίσως ετερόκλητα, αλλά δεμένα υπέροχα μεταξύ τους!»

Η ελληνική της καταγωγή της  επηρεάζει στο πώς προσεγγίζει τη μόδα και κατ’ επέκταση τη δουλειά της, τονίζοντας πως το ρήμα «κοσμώ» σημαίνει «στολίζω» και οι Έλληνες έχουμε μεγάλη ιστορία στο κόσμημα., από τη Μυκηναϊκή Ελλάδα μέχρι και το Βυζάντιο, η ιστορία μας αποτελεί πηγή έμπνευσης στο κόσμημα αλλά και στη μόδα.

«Ζούμε σε μια από τις ωραιότερες χώρες του πλανήτη με τις ωραιότερες θάλασσες και μαγικές παράλιες. Αυτό και μόνο αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης. Τα χρώματα γύρω μας είναι μαγικά και γι’ αυτό η διάθεσή μας, όπως ο καιρός, είναι σχεδόν πάντα καλοκαιρινή.».

www.antoniakarra.com

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “IDENTITY Thessaloniki” το 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα daze.gr Newsletters με όλα τα τελευταία μας νέα, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας και του σύγχρονου lifestyle!