fbpx
Close

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα στο Τέξας.

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα στο Τέξας.

Έχουμε δει κατά καιρούς  σε περιοδικά, ιστοσελίδες ή και από κοντά διάφορες πισίνες. Δίπλα στη θάλασσα, σε θέρετρα, μέσα σε beach bars, σε εξοχικά διασήμων ή και άλλου, η τοποθεσία αυτής της πισίνας όμως , είναι μοναδική και αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της. Να κολυμπάς και να έχεις ανεμπόδιστη τη θέα της πόλης σου, πολλά μέτρα κάτω αποτελεί πρωτότυπη και πρωτόγνωρη εικόνα, όπως και μοναδική εμπειρία.

Το αρχιτεκτονικό θαύμα που θα δείτε παρακάτω σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Jackson & Ryan Architects ακολουθώντας αρχιτεκτονικά πρότυπα από το Λονδίνο και την Ινδία.  Ο ουρανοξύστης κατοικιών “Market Square Tower” στο Χιούστον του Τέξας, ήρθε να συναντήσει ένα ξενοδοχείο στους Δολομίτες στο νότιο Τυρόλο και μια βίλα στη Μαρμπέγια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ενοίκους του να κολυμπούν σε πισίνα στην οροφή του κτιρίου και μέσα από τον γυάλινο πυθμένα της να βλέπουν κάτω. “Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν κάτι που θα τραβούσε την προσοχή και επιβεβαιωθήκαμε” δήλωσε στο περιοδικό Paper City, ο εργολάβος Philip Schneidau.

Τι σημαίνει αυτό; Η πισίνα είναι κατασκευασμένη από ακρυλικό γυαλί και προεξέχει τρία μέτρα από την άκρη της οροφής του ύψους 153 μέτρων κτιρίου, για να επιτρέπει μ’ αυτόν τον τρόπο σε όσους τολμηρούς επιθυμούν να δροσιστούν πλέοντας πάνω από τους δρόμους του Χιούστον και αγναντεύοντας  την κίνηση των οχημάτων και των πολλά μέτρα κάτω.  Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη -και καθώς η θερμοκρασία το επιτρέπει σιγά σιγά- οι ένοικοι των 463 διαμερισμάτων του ουρανοξύστη μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο της δικής τους εμπειρίας από το rooftop στο Instagram.

Ο γυάλινος πυθμένας δημιουργεί μία απίστευτη αίσθηση ιλίγγου και παράλληλα μαγεύει, καθώς έχουν όλη την πόλη στα πόδια τους. Αν έχετε , βέβαια, ακροφοβία ή υψοφοβία δε θα ήταν η καλύτερη τοποθεσία για χαλάρωση και κολύμπι. Κατά τ’ άλλα, η  συγκεκριμένη κατασκευή ευχόμαστε να αποτελέσει  έμπνευση και να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και –γιατί όχι- στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα daze.gr Newsletters με όλα τα τελευταία μας νέα, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας και του σύγχρονου lifestyle!