fbpx
Close

Ω! ΘΕΕ ΜΟΥ!… Κατερίνα Διδασκάλου

daze.gr image

Τι μπορεί να αναφωνήσει μια άθεη, πετυχημένη, νέα, όμορφη ψυχολόγος με ανοικτούς λογαριασμούς σε προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά θέματα με το Θεό, όταν βρεθούν ενώπιος ενωπίω;
Ω! ΘΕΕ ΜΟΥ!
Το πως προκύπτει, πως εξελίσσεται και πως τελειώνει αυτή η θειική συνάντηση θα το μάθουμε παρακολουθώντας το τρυφερό, συγκινητικό αλλά και ξεκαρδιστικό έργο «Ω! Θεέ μου» της Ισραηλινής συγγραφέως  Ανάτ Γκόβ, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κατερίνα Διδασκάλου και Μίλτο Τσιάντο.

– Ζεττάκι καλημέρα, σε ξύπνησα;
– Όχι Κατερίνα μου!
– Να σου στείλω φωτογραφία με δύο μοναδικά ψάρια ζωγραφισμένα σε κολοκύθες; Είναι έργο της Έφης Χρύση.Τα έχω λατρέψει!
– Αν είσαι σπίτι προτιμώ να περάσω να τα πούμε από κοντά.

– Τέλεια, σε περιμένω, έχω και τσάι περγαμόντο.

Κατά τις 2:30μ.μ. βρίσκομαι στη ταράτσα της Κατερίνας με άπλετο ήλιο, ζέστη, χαλαρή διάθεση και τρελό κέφι, μιλάμε, γελάμε, τρώμε αποξηραμένα φρούτα και σπόρους πίνοντας δροσερό τσάι, απολαμβάνοντας την εξόχως αναπάντεχη συνάντηση μας.
– Κάνουμε φωτογράφηση για το daze.gr; Όπως είσαι τώρα… χωρίς make up, χωρίς να αλλάξεις ρούχα, χωρίς καν   φωτογραφική μηχανή. Μόνο με το κινητό μας. Είσαι;

– Είμαι ( χωρίς κανένα δισταγμό ).

Καλούμε και το φίλο μας τον Πάνο, ζωγράφος, έχει το ατελιέ του λίγα μέτρα πιο κάτω, για να αναλάβει χρέη φωτογράφου.

– Μα γιατί δεν θέλατε να φέρω την φωτογραφική μηχανή και επιμένετε να γίνει με το κινητό;

– Θα έχει πλάκα έτσι… Άλλωστε ποιος χρειάζεται ”πολυτέλειες” μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον Παρθενώνα; …. τον πειράζω.

Η Κατερίνα το διασκεδάζει πολύ όλο αυτό. Τελείως ακομπλεξάριστη με την εικόνα της, σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό της, απαλλαγμένη από περιττές για εκείνη την ώρα κοκεταρίες ( είπαμε παίζουμε ) δεν χρησιμοποίησε ούτε καθρέφτη. Περιφέρεται με μια rock αυθάδεια, κάνει ότι της λέμε, κάνει του κεφαλιού της, ενδιάμεσα μας λέει παραλειπόμενα από τις πρόβες, μιλάει με θαυμασμό για τη συγγραφέα του έργου, για τον εύστοχο διεισδυτικό της λόγο, για το χιούμορ που επιστρατεύει προσεγγίζοντας  δύσκολα θέματα όπως η πίστη.

Μιλάει με τρυφερότητα και εκτίμηση για τους συνεργάτες της. Αναφέρεται στην σκηνοθέτη της παράστασης Λίνα Ζαρκαδούλα, την Λίνα της! «Είναι ο άνθρωπος που μου πρότεινε το έργο!» Αλλά,και για τον ιδιοφυή ηθοποιό, τέλειο συνεργάτη όπως χαρακτηρίζει,τον Γρηγόρη Βαλτινό.«Ξέρεις είναι σπάνιο να γίνεσαι φίλη με κάποιον μέσα από τη δουλειά. Αυτό όμως μου συνέβη με τον Γρηγόρη!»

Απόγευμα πια, αποχαιρετάμε την Κατερίνα και το φιλόξενο σπίτι της κάτω από την Ακρόπολη με φιλιά, αγκαλιές, ευχαριστώ, παρακαλώ, και υποσχέσεις για συχνά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη.
Όμορφα περάσαμε! Μπορεί να μην έχουμε επαγγελματικές φωτογραφίες, έχουμε ομως μία αληθεινή ιστορία
να διηγηθούμε…

– Κατερίνα, είκοσι χρόνια γνωριζόμαστε, φέτος τα κλείνουμε…
– Πέρασαν είκοσι χρόνια;
– Ω! ΘΕΕ ΜΟΥ!…

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον  εικαστικό,Πάνο Λεζέ για τις πρωτότυπες φωτογραφίες.

Close