fbpx
Close

Φωτογραφίζοντας τη μόδα στα προάστια του Soweto (Shooting fashion in Africa)

Φωτογραφίζοντας τη μόδα στα προάστια του Soweto (Shooting fashion in Africa)

Η Kristin-Lee Moolman είναι μία από τις πιο συναρπαστικά αναδυόμενες φωτογράφους της Νότιας Αφρικής. Με έδρα της το Γιοχάνεσμπουργκ, η φωτογραφική της πορεία είναι εμπνευσμένη από την εμπειρία της στη χώρα όπου ζει, καθώς και την ιδέα μίας «νέας Αφρικής». Διερευνά επίσης ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι Νοτιοαφρικανοί και έχουν να κάνουν με τη σεξουαλικότητα.

Όταν πρόκειται για τα μοντέλα, η Moolman ψάχνει πάντα άτομα με ισχυρές προσωπικότητες και για το έργο αυτό επέλεξε τη Χάουα, τη Luisa και τη Pheto. Με styling από τον Gabrielle Kannemeyer στη συλλογή του SS16, η Moolman φωτογράφησε αυτό το τρίο μέσα και γύρω από το Ορλάντο και το Σοβέτο, στους δρόμους και στα σπίτια διαφορετικών ανθρώπων. Οι εικόνες της όχι μόνο δίνουν μία μικρή «γεύση» της γειτονιάς, αλλά «μαρτυρούν» και τα γούστα εκείνων που κατοικούν εκεί.rn«Η ιδέα για αυτό το project επικεντρώνεται κυρίως στο σύγχρονο Σοβέτο, εξερευνώντας την μοναδική συλλογή των αντικειμένων και την τόσο χαρακτηριστική αρχιτεκτονική στα σπίτια και τους δρόμους του προαστίου.» μας εξηγεί η Moolman, συμπληρώνοντας «…με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γυναικεία ομορφιά να είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα, καθώς και η σύγκρουση μεταξύ του φυσικού και του κατασκευασμένου, η φύση και η πόλη, και μια έμφαση στα συστήματα ασφαλείας που είναι τόσο διαδεδομένα στη σημερινή κοινωνία της Νοτίου Αφρικής.» .Αυτό δεν είναι το μόνο έργο της Moolman, πρόσφατα δημιούργησε μία σειρά φωτογραφιών για τον σχεδιαστή Rich Mnisi?s και το brand OATH studio. Eπίσης φωτογράφησε στο Σοβέτο, ένα μοντέλο, έναν φοιτητή και έναν φωτογράφο με στόχο να «αιχμαλωτίσει» την ουσία του πολιτισμού της Νότιας Αφρικής στη δεκαετία του ’80 και του ’90.

PHOTOS: EDUN SS16 LOOKBOOKrn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα daze.gr Newsletters με όλα τα τελευταία μας νέα, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας και του σύγχρονου lifestyle!