fbpx
Close

Voguette: Υγεία & Ομορφιά.

daze.gr image

Το πρώτο μου θέμα για την καινούργια σεζόν είναι αφιερωμένο στη γυναικεία ομορφιά που αναδύεται από τη λάμψη της υγείας. Μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά και η υγεία δεν έχει ηλικία! Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε με τις αέναες αλλαγές γύρω μας, ο ρόλος της γυναίκας μέσα στην καθημερινότητα έχει πάρει πολλαπλές διαστάσεις … σκληρά εργαζόμενη, σύζυγος, ερωτική σύντροφος, μητέρα.

Κάνοντας αυτές τις σκέψεις και αναλογιζόμενη τις ευθύνες του γυναικείου φύλου μέσα στις έντονες, γεμάτες πίεση στιγμές, αντιλαμβάνομαι ότι η υγεία μας πολλές φορές κλονίζεται από παραμέτρους που ίσως να μην είχαμε υπολογίσει ποτέ μας. Έτσι, θα ήθελα να αρχίσω λέγοντας  … αγαπήστε τον εαυτό σας´  πέραν των μανικιούρ, κομμωτηρίων και ινστιτούτων φροντίστε  την υγεία σας που συνθέτει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της ομορφιάς σας.

Ας αγαπήσουμε λοιπόν τον εαυτό μας και τη γυναικεία πολύπλευρη φύση μας ακολουθώντας πέντε μικρά και απλά βήματα ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε  σε δυσάρεστες καταστάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Το μυστικό μας είναι να οργανωθούμε με βάση τον χρόνο μας , τις δραστηριότητες και τις ανάγκες μας.

Υγεία:

Μια γυναίκα ανάλογα με την ηλικία της επιβάλλετε να κάνει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις όπως: γενικές εξετάσεις αίματος, Τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση στήθους ή μαστογραφία και οποιαδήποτε άλλη εξέταση που είναι χρήσιμη σε σχέση με το ιατρικό οικογενειακό ιστορικό που κληρονομεί ο καθένας. Μην ξεχνάμε την επίσκεψη στον οδοντίατρό μας για να εξασφαλίσουμε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο.

Ψυχική υγεία :

Η ψυχική υγεία μιας γυναίκας μπορεί να κλονιστεί εύκολα, ειδικά όταν καλείται να αντιμετωπίσει και να συνδυάσει πολυσύνθετους ρόλους. Μην παραβλέπετε σημάδια όπως υπνηλία, αϋπνία, απομόνωση, νεύρα και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό που αισθάνεστε.   Επισκεφθείτε έναν ειδικό και γνωρίστε τον εσωτερικό σας κόσμο. Να θυμάστε ότι η εσωτερική αρμονία και ισορροπία μετουσιώνεται πάντα σε ομορφιά και λάμψη.

Άσκηση:

Το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ «υγεία». Είναι γνωστό ότι η καθημερινή ολιγόλεπτη άσκηση μας προσφέρει ένα σώμα πιο όμορφο, πιο δυνατό. Αυτό που θέλω να τονίσω όμως είναι το πιο σημαντικό όφελος της άσκησης…την «καλή διάθεση»!!!!   κατά τη διάρκεια της άσκησης ο οργανισμός μας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες  που σχετίζονται με την καλή διάθεση. Διπλά κερδισμένοι λοιπόν! Υπάρχουν πολλά είδη γυμναστικής, επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο σώμα σας και τις ανάγκες σας. Ακόμη και εάν δεν έχουμε τα χρήματα και τον χρόνο για γυμναστήρια μπορούμε στο σπίτι και στη βόλτα μας να συνδυάσουμε την άσκηση εναλλακτικά.

Διατροφή:

η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, το σώμα μας και την επιδερμίδα. Το άφθονο νερό ενυδατώνει, τα φρούτα και λαχανικά αποτοξινώνουν, τα δημητριακά βοηθούν το έντερο μας,  το κόκκινο κρέας βοηθά τους μυς, και τα γαλακτοκομικά τα κόκαλά μας. Μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές, μας κάνει πιο δυνατές και δραστήριες. Τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες θωρακίζουν επιπλέον τον οργανισμό μας αλλά η επιλογή τους θα πρέπει να είναι επιβεβαιωμένη από τον οικογενειακό μας ιατρό.

Ερωτική ζωή:

Ο έρωτας…ο ακρογωνιαίος λίθος της ψυχικής μας ισορροπίας και η κινητήριος δύναμη της καθημερινότητας. Προσπαθείτε να κάνετε σεξ συχνά! Οι δεσμευμένοι, στη δίνη των καθημερινών υποχρεώσεων «ξεχνιούνται»…μην το κάνετε! Ανακαλύψτε με τον/την σύντροφό σας καινούργια πράγματα και μέρη που θα σας ανανεώσουν και θα σας χαλαρώσουν το ίδιο. Οι αδέσμευτοι προσπαθείτε να κάνετε σεξ με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα για αυτό που είστε!

Ολοκληρώνοντας, το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω είναι η ΑΓΑΠΗ! Αγαπήστε τον εαυτό σας , την ψυχή και το σώμα σας, χαμογελάστε και θα είστε ακόμη πιο όμορφες και λαμπερές ! 

Close