fbpx
Close

Voguette: 9+1 κανόνες για ένα “καθώς πρέπει” ραντεβού!

Voguette: 9+1 κανόνες για ένα “καθώς πρέπει” ραντεβού!

Στις νυχτερινές συναντήσεις μου με φίλες, πολλές φορές υπό το φως των κεριών και του άφθονου κρασιού ξεδιπλώνεται  η συζήτηση για τις σχέσεις και την προσέγγιση του ενός φύλλου προς το αντίθετο. Απολαμβάνοντας έναν πλούσιο διπλό καπουτσίνο  λοιπόν σήμερα, αναλογίστηκα ότι όλα έχουν απλοποιηθεί οι σχέσεις στους επιτακτικά γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής μας, ανάμεσα σε αυτή την παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση η πραγματικότητα πολλές φορές είναι σκληρή, γινόμαστε κυνικοί και σκληροί στις σχέσεις μας . Αμελούμε πολλές φορές ακόμη και τους στοιχειώδεις κανόνες του Savoir Vivre, που έχει θεωρηθεί ως ποτέ  άλλοτε  passe ενώ το Savoir faire εντάσσεται ως νέος όρος με ελάχιστους όμως οπαδούς! Με μια ρομαντική οπτική, πήρα χαρτί και μολύβι για να σου γράψω  9+1 κανόνες για ένα ραντεβού «καθώς πρέπει» ραντεβού, βγαλμένο από  τα ?Come il faut? βάθη ενός συγχρόνου Savoir Vivre.

1. Ένας  σωστός gentleman όταν επιθυμεί μια γυναίκα πάντοτε κάνει πρώτος την πρόταση για ένα δείπνο ή ένα ποτό, δίνοντας πάντα όμως το περιθώριο στη προσκεκλημένη του να αρνηθεί αν δεν το επιθυμεί. Σίγουρα καλό θα ήταν να μεσολαβούν λίγες ημέρες ως την ημερομηνία του ραντεβού.Οι κυρίες, όπως προστάζουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, καλό θα ήταν να περιμένουν «το πρώτο βήμα» από τον κύριο και όταν έρθει η ώρα ο σύνοδος τους θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη πρόταση και ίσως μια εναλλακτική .

2.Δεν στήνουμε ποτέ τον/την συνοδό μας! Εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα δεν το ακυρώνουμε απλά το αναβάλλουμε για μια άλλη ημέρα .

3.Το πρέπον ίσως είναι να παραλάβουμε την σύνοδο μας από το σπίτι της, όπως και να την συνοδεύουμε στην επιστροφή περιμένοντας να μπει στο χώρο της με ασφάλεια. Εάν ήσαστε με το αυτοκίνητο καλό θα ήταν να ανοίγουμε την πόρτα στην κυρία ( ακόμη και οι πιο αδιάφορες σε τέτοια θέματα δεν θα μείνουν ασυγκίνητες). Όταν χρησιμοποιούμε ταξί κάνουμε το ίδιο και πάντα πληρώνει ο κύριος το δρομολόγιο. Κορίτσια πάντα ευχαριστήστε και προσφέρετε του ένα ωραίο και γλυκό χαμόγελο .

4.Τα κορίτσια συνηθίζετε να προηγούνται πάντα ένα-δύο βήματα, εκτός εάν έχει πολύ κόσμο και ο κύριος προπορεύεται για να ανοίξει το δρόμο. Στο πεζοδρόμιο οι άνδρες περπατούν κυρίως από την μεριά του δρόμου γιατί αποπνέει σίγουρα περισσότερη προστατευτικότητα.

5.Κυρίες μου επιλέξτε το dress code βάση του χώρου και της προσωπικότητας σας και μην κάνετε υπερβολές….. Πριν να φύγετε από το σπίτι αφαιρέστε κάποιο από τα αξεσουάρ σας , ακολουθώντας την συμβουλή της Coco Chanel . Και για τους κυρίους τι καλύτερό από ένα σωστό trimming και μια περιποιημένη εμφάνιση!

6.Ο βασικότερος κανόνας είναι να παραμείνετε ο εαυτός σας, αφού όμως προσέξετε να είσαστε διακριτικοί, ευγενικοί και με μικρές δόσεις χιούμορ, δίχως υπερβολές, χωρίς βωμολοχίες και κουτσομπολιά προς τρίτους . Εάν καπνίζετε παρακαλώ ζητήστε την άδεια από τον/την σύνοδο σας, ενώ όσων αφορά τα πούρα να είστε περισσότερο προσεκτικοί, διότι δεν είναι συνηθισμένη η μυρωδιά τους και προς θεού μην το «παίζεται» Fidel Castro!

7.Μην υπερβάλλετε με το αλκοόλ, τα τρία ποτήρια αρκούν, δεν είναι ωραία εικόνα να είστε ζαλισμένοι από το ποτό. Όταν το ποτό ή το κρασί της συνοδού σας τελειώσει πρέπει να παραγγείλετε το επόμενο ή να της γεμίσετε το ποτήρι. Είναι άσχημο μια κυρία ενώ έχει συνοδό να φωνάζει/καλεί τον barman.

8.Απαράβατος κανόνας του Savoir Vivre των ραντεβού είναι ο κύριος να  «επιμελείται» τον λογαριασμό όσο και αν επιμένει η κυρία. Δεν κάνει ποτέ σχόλια για τον λογαριασμό που πληρώνει! Οι κυρίες πρέπει να κάνουν πάντοτε την κίνηση να βγάλουν το πορτοφόλι τους διότι τίποτα δεν θεωρείτε σε αυτές τις μέρες δεδομένο.

9.Στο τέλος του πρώτου ραντεβού καλό θα ήταν να είσαστε πιο διακριτικοί ενώ δείχνεται το ενδιαφέρον σας περιμένοντας  αντιδράσεις από την/τον συνοδό σας. Πάντοτε να ευχαριστείτε  για την βραδιά ασχέτως εάν ανταποκρίθηκε ο/η συνοδός σας στις προσδοκίες σας.

10.Ένας σωστός κύριος ξεκαθαρίζει εξ αρχής τις προθέσεις του ούτως ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις  εκ των υστέρων. Ενώ σίγουρα πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για μια αναπάντεχη ερωτική εξέλιξη! Οι κυρίες καλό θα ήταν να μην υποκύπτουν έτσι απλά (εκτός εάν το πάθος τους τις ξεπερνάει) αφήστε τους να σας διεκδικήσουν.

Κύριες και Κύριοι βάλτε το Savoir Vivre στη ζωή σας, οργανώστε τα ραντεβού σας με ρετρό διάθεση, συνδυασμένη με ρομαντισμό και σίγουρα θα είστε ακαταμάχητοι.

 “Love looks not with the eyes, but with the mind,

And therefore is winged Cupid painted blind.” 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα daze.gr Newsletters με όλα τα τελευταία μας νέα, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας και του σύγχρονου lifestyle!