fbpx
Close

Hello Autumn! Έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσετε το μαύρισμα του καλοκαιριού!

daze.gr image

 FOREVER TAN!

rn

Το καλοκαίρι φυσικά τελείωσε. Και ναι, το (ημερολογιακό) έτος έχει φύγει, αλλά το μαύρισμα όχι. Έτσι λοιπόν ας δούμε μερικές συμβουλές για να διατηρήσουμε το μαύρισμα όσο παραπάνω μπορούμε και μετά τον Σεπτέμβρη για να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη χωρίς να αισθανόμαστε άβολα τους φθινοπωρινούς μήνες. Με λίγα λόγια, Stay Sunny! 

rn

1)ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

rn

 Είναι καλό να γνωρίζουμε ο,τι είναι αδύνατο να σταματήσουμε τη διαδικασία απολέπισης .Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πάντα ένα απαλό και λαμπερό δέρμα. Παρόλα αυτά όμως θα πρέπει να επιλέξουμε ένα ελαφρύ προϊόν απολέπισης και ταυτόχρονα μια πολύ καλή και ισχυρή ενυδατική κρέμα ή για εκείνους που έχουν ιδιαίτερα ξηρό δέρμα η καλύτερη επιλογή είναι ένα λάδι, με θρεπτικές ιδιότητες, όπως λάδι αμυγδάλου ή Monoi. 

rn

 2) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

rn

Ποτέ δεν θα πρέπει να είναι πολύ ζεστό. Τα ζεστά μπάνια και ντους μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα, και έτσι θα αρχίσει να στεγνώνει. Τέλος, να προτιμήσετε μους και έλαια αντί για το κλασικό αφρόλουτρο καθώς θα κρατήσουν το δέρμα πιο ενυδατωμένο. 

3)ΠΙΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ

rn

Η ενυδάτωση είναι μια διαδικασία που αρχίζει από το εσωτερικό. Πίνοντας άφθονο νερό βοηθά τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και βοηθά το δέρμα να μείνει απαλό και λαμπερό. Να θυμάστε ότι η ενυδάτωση παρέχεται και από άλλες “πηγές”, όπως το πράσινο τσάι και τα smoothies των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.  

rn

4) ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΕΙΤΕ

rn

 Εφαρμόστε προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο. Όταν έχετε ήδη ένα χρυσό χρώμα είναι ιδανικό για να μη δημιουργηθούν λεκέδες.

rn

 5) STOP ΣΤΟ ΚΕΡΙ

rn

Ενώ το scrub είναι μια καλή ιδέα, η αποτρίχωση (καθώς και οι λοσιόν που περιέχουν γλυκολικό οξύ) δεν είναι μία καλή ιδέα για να διατηρήσετε το μαύρισμα. Το καυτό κερί μπορεί να απομακρύνει εκτός από τις τρίχες και το πρώτο στρώμα του δέρματος, και στη συνέχεια το μαύρισμα.  

6)ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

rn

 Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση του μαυρίσματος. Μερικά παραδείγματα: γαλοπούλα, ασπράδι αυγού, τυρί κρέμα, σολομός, σόγια, αμύγδαλα και το αβοκάντο.

Close