fbpx
Close

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!

daze.gr image

-«Βασίλη μου, Δευτέρα μεσημέρι στις 14:00 έξω από το μαγαζί της Μ.Παγώνη.

-«Και γιατί παρακαλώ έξω κι όχι μέσα;»

-«Οκ, μέσα στης Παγώνη λοιπόν.»

– «Ζεττάκι, έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου;»

-«Όχι, ή μάλλον ναι….απόψε αυτοσχεδιάζουμε…»

Και οι εξόχως αναπάντεχες αλλά και οι αναμενόμενες συναντήσεις με φίλους για το daze.gr συνεχίζονται. Το ραντεβού μας είναι με τον Βασίλη Παυλίδη! Πολυπράγμων, διακεκριμένος καλλιτέχνης και πολύ προσεκτικός στην προβολή της δουλειάς του αλλά και της εικόνας του, πιστεύει ότι η υπέρ έκθεση δεν βοήθησε ποτέ κανένα.

Ήθελα από καιρό να τον συστήσω αλλά είναι μονίμως εκτός Αθηνών. Οπότε του παραπονιέμαι γι’ αυτό και με παραπέμπει στο tattoo του, ένα χαριτωμένο χελιδόνι!«Είμαι αποδημητικό πουλί Ζεττάκι μου…», έτσι το κανονίσαμε δύο μήνες πριν και να ‘μαστε.

Στην παρέα μας είναι η φωτογράφος Κύνθια Κινδελή, η  editor-in- chief του daze.gr Μαρία Νικοπούλου και η λατρεμένη Μαριάννα Παγώνη του γνωστού οίκου με γραβάτες «ΠΑΓΩΝΗΣ». Άλλωστε η φωτογράφηση έγινε στο ultra chic μαγαζί της και απολαύσαμε την διακριτική φιλοξενία της. Ο Βασίλης σαν έτοιμος από καιρό, είναι σαρωτικός. Γραβάτες, εσάρπες, μεταξωτά φουλάρια και μαντήλια  αφηγούνται την εμπειρία κρίσης τους αφότου έπεσαν στα χέρια του…. Η γραβάτα έγινε φουλάρι, το φουλάρι κασκόλ, η εσάρπα τυρμπάν, τα μαντήλια….

Ανεξάντλητος, αεικίνητος, με άποψη και θέση γι’ αυτά που γνωρίζει – κλείνει και το μάτι σ’ αυτά που δεν γνωρίζει – ικανός να ασχοληθεί με κάθε πιθανή και απίθανη αισθητική φόρμα. Γελά δυνατά, ακούει προσεκτικά, αυτοσαρκάζεται δημιουργώντας μια οικεία και τρυφερή ατμόσφαιρα που απελευθερώνει τους γύρω του.Κάτι σαν γιορτή!

Η «γιορτή» μεταφέρεται στο δρόμο και η  ηλιόλουστη Βουκουρεστίου είναι το νέο μας  σκηνικό για φωτογράφηση. Ο Βασίλης σ’ ένα κρεσέντο δημιουργικής ελευθερίας έχει ως στόχο όχι τόσο την αντικειμενικά ωραία εικόνα όσο την αίσθηση της χαράς που αποπνέει. Ε! Αν προκύψει και ωραία εικόνα ακόμα καλύτερα!

Συνεχίζουμε με τσάι και συμπάθεια στην οδό Βαλαωρίτου.. Η κουβέντα μας εκτός από ζωηρή και ενδιαφέρουσα έχει πολλές άνω τελείες προκειμένου να χαιρετήσει γνωστούς του που περνούν. Θα σταθώ στον «Yatzer», ο οποίος κάθισε παρέα μας, δημιουργό του yatzer.com,- o πιο κομψός και ταλαντούχος άνθρωπος της Ελλάδας – όπως μου λένε εν χορώ η Μαρία κι ο Βασίλης.  Είναι μερικές φορές που συναντάς κάποιον που σου ξαναδίνει την πεποίθηση ότι η ζωή είναι ωραία. Ο Βασίλης ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Μετέτρεψε την οικουμενική ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργία σε τρόπο ζωής. Βιοπορίζεται  από αυτήν και είναι ευτυχής που το βιώνει χωρίς να το θεωρεί αυτονόητο.

Πέρασαν πολλά χρόνια απο το ’94 όταν ξεκίνησε να δουλεύει στη εταιρία Folli Follie, «Tο μεγαλύτερο σχολειo..» όπως λέει, πριν καν τελειώσει τις σπουδές του. Στη συνέχεια διαδέχτηκε τον «Κirio Criton» στην Τsitouras Collection, ενώ  παράλληλα εργάστηκε ως διακοσμητής, στυλίστας, επιμελητής εκθέσεων( είναι μόνιμος συνεργάτης της Gallery Chrysa στην Κατερίνη ), δημιουργός σκηνικών και κοστουμιών για το θέατρο και το μεγάλο του καμάρι οι handmade ποδιές μαγειρικής  που για χάρη τους απαρνήθηκαν τα Valentino και τα Dior τους πολλές γνωστές κυρίες της Ελλάδας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σχεδιάζει fashionable γούνες για γνωστή εταιρία στη Καστοριά και θα είναι ένας από τους 55 καλλιτέχνες στην πολύαναμενόμενη performance του «Kirios Criton» για τα 55 χρόνια από το θάνατο του Έρμαν Έσσε. 

-«Πλούσιο εικαστικό βιογραφικό Βασίλη μου!»

-«Πλούσια ζωή Ζεττάκι και είμαι απέραντα ευγνώμων γι’ αυτό!».


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την φωτογράφο, Κύνθια Κυνδελή και τη κ.Μαριάννα Παγώνη.

Close