fbpx
Close

Αισθητική ιατρική και χειρουργική: οι νέες τάσεις του 2017 είναι το MICRO-BOTOX

daze.gr image

 Στην Αμερική,το αποκαλούν baby-botox ακριβώς λόγω της φυσικής επίδρασής του στον οργανισμό καθώς προσφέρει γρήγορα και εύκολα την εικόνα ενος ξεκούραστου μωρού μετά τον ύπνο και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.Σε μας είναι γνωστό ως Microbotox, και θεωρείται μια καινοτομία στον τομέα της αισθητικής ιατρικής.Δημιουργεί μια πιο νεανική εμφάνιση και χαλαρή, χάρη σε μια «διαφορετική» χρήση της διάσημης βοτουλινικής τοξίνης και σύμφωνα με την αμερικανική κοινωνία των πλαστικών χειρούργων, είναι το πιο πρακτικό ρετουσάρισμα στον κόσμο, με 6,7 εκατομμύρια θεραπείες μέσα στο 2015-2016, μια αύξηση της τάξης του 759 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2000.

rn

Η Microbotox έχει αναπτυχθεί πάνω από δεκαπέντε χρόνια πριν από έναν γιατρό στη Σιγκαπούρη.Αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της υπερβολική εφίδρωσης:σημαντικό συστατικό είναι πάντα η τοξίνη αλλαντίασης που συνήθως χρησιμοποιείται.

rn

Στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά σύντομα ξεχώρισε για τα οφέλη της. “Πρώτα απ ‘όλα, είναι μια τεχνική που έχει ευεργετική επίδραση σε όλο το δέρμα,καθώς μειώνει τις ρυτίδες, αλλά πάνω απ ‘όλα βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Δίνει μια πιο ήπια εμφάνιση, συσφίγγει τους πόρους και τονώνει τη δραστηριότητα των ελαστικών ινών.Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, διότι,οι ενέσεις είναι πολύ επιφανειακές και δεν φτάνουν το μυ, όπως συμβαίνει, αντιθέτως, με την τοξίνη αλλαντίασης στην παραδοσιακή εκδοχή.

rn

Ο γιατρός δημιουργεί πολλά τρυπήματα στο μέγεθος της κεφαλής μιας καρφίτσας πολύ κοντά τη μία στην άλλη, περίπου ένα εκατοστό μακριά, χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα.Ο στόχος είναι να παρέμβει στις επιφανειακές ίνες που είναι υπεύθυνες για τις ρυτίδες.Η θεραπεία μπορεί να γίνει στο μέτωπο, τα μάγουλα και την περιοχή των ματιών όπου αποτελεί μια πολύ βιώσιμη μέθοδο για τη διόρθωση στα πιο ήπια σημάδια. Ενδείκνυται επίσης για την ανακούφιση της ροδόχρους ακμής ή της ακμής που δραστηριοποιείται από τη λάθος ρυθμιση της έκκρισης του σμήγματος, μειώνοντας τη φλεγμονώδη κατάσταση.

rn

Μια μέθοδος, με λίγα λόγια, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, τόσο για τους νέους όταν θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις πρώτες ρυτίδες,τόσο για τη βελτίωση της ώριμης επιδερμίδας, αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Botox, αλλά ο φόβος τους είναι το αποτέλεσμα.

rn

Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε ένα ελάττωμα σε αυτό το νέο ρετουσάρισμα; «Η εφαρμογή μπορεί μερικές φορές να είναι ενοχλητική, διότι, από τη μία πλευρά  οι ενέσεις είναι επιφανειακές,από την άλλη είναι όμως τόσες πολλές». “Για τον ίδιο λόγο είναι αυξημένος ο κίνδυνος για μωλωπες που μπορεί να προκλιθούν από τραύμα από τη βελόνα,τα οποία, ωστόσο, εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες.” Αλλά η φυσική και χαλαρή εμφάνιση αποπληρώνει οποιαδήποτε ενόχληση.

Close