fbpx
Close

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

Αρκετά παλιό ρητό το οποίο επιβεβαιώνει πως αν βάλουμε κάτι στο μυαλό μας και το πιστέψουμε πραγματικά, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα θα το πετύχουμε.

Εκτός φυσικά, αν δεν θέλουμε. Η θέληση είναι κινητήριος δύναμη και για τον πιο αναποφάσιστο άνθρωπο αυτού του κόσμου. Εννοείται, πως υπάρχει και το να θέλεις αλλά να μη μπορείς. Σε αυτή την περίπτωση όμως μη σε πιάνει πανικός, θα βρεθεί η λύση.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ να δεχτώ μια κατάσταση και να ζήσω με τα δεδομένα που έχω, υπάρχει δεν θέλω να αποδεχτώ τίποτα. Δεν θέλω να αποδεχτώ βασικά πράγματα ή καταστάσεις που αλλάζουν και χάνω χρόνο. Ωστόσο, στο τέλος θα γίνει αυτό που ορίζει η ζωή για τον καθένα μας εμείς όμως μέχρι τότε ας κάνουμε λίγο πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας.

Βασικά, αυτό το οποίο εγώ αρνούμε να δεχτώ και να καταλάβω είναι γιατί ζούμε πάντα με την άρνηση. Πριν προλάβουμε να επεξεργαστούμε ένα γεγονός ή μια πληροφορία που λαμβάνουμε, ένα μεγάλο ΔΕΝ έχει ήδη σχηματιστεί στο στόμα μας και είναι έτοιμο να βγει έξω. Αυτό όμως είναι μια άλλη κουβέντα.

Αν καταφέρεις λοιπόν να κάνεις τα «δεν μπορώ» σου, «θέλω» σου θα είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ας πούμε λοιπόν, ότι είναι ένας ακόμη σημαντικός στόχος.

Με αγάπη,

Ιωάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα daze.gr Newsletters με όλα τα τελευταία μας νέα, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας και του σύγχρονου lifestyle!