fbpx
Close

Έχεις σκεφτεί να κρατήσεις ημερολόγιο διατροφής;

daze.gr image

Πολλοί διαιτολόγοι και επιστήμονες υγείας πιστεύουν πως τα ημερολόγια διατροφής αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς συμμάχους στην προσπάθεια να χάσεις βάρος – άλλωστε έχει βρεθεί πως όσοι κρατούν αρχείο γύρω από τη διατροφή τους επιτυγχάνουν διπλάσια απώλεια βάρους απ? όσους δεν το κάνουν.rnΤι σημαίνει όμως να κρατάς ημερολόγιο διατροφής και πώς μπορεί να σε βοηθήσει; Πρακτικά πρόκειται για ένα χώρο στο οποίο θα καταγράφεις τα γεύματα και τα συναισθήματα σου, μαζί με ο,τιδήποτε άλλο πιστεύεις επηρεάζει τις διατροφικές σου συνήθειες. Μπορεί να είναι είτε κανονικό ημερολόγιο ή τετράδιο είτε εφαρμογή στο κινητό, και μόλις το συνηθίσεις θα σου παίρνει μερικά μόλις λεπτά να το συμπληρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από το ότι θα έχεις πλήρη εικόνα της καθημερινής ενεργειακής σου πρόσληψης, θα προγραμματίζεις καλύτερα τα μελλοντικά σου γεύματα και θα αποκτήσεις συνειδητά μια συμπεριφορά που θα σου θυμίζει τους υγιεινούς στόχους και στρατηγικές σου. Μέσα από συστηματικές και συνειδητές προσπάθειες και υπενθυμίσεις είναι που θα αποκτήσεις νέες συνήθειες, και η αλήθεια είναι πως οποιαδήποτε μικρή πράξη σε βοηθά να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.Παρόλα αυτά, αν δεις το ημερολόγιο σαν καταναγκαστικό και επικριτικό εργαλείο έχεις χάσει το παιχνίδι -το αρχείο σου δεν πρέπει να υπάρχει για να σου υπενθυμίζει τι «επιτρέπεται» και τι όχι. Αντίθετα, δες το σαν ενημερωτική πλατφόρμα που σε βοηθά στις δύσκολες αποφάσεις που θα σε κρατήσουν συγκεντρωμένη στο στόχο.

rnΈτσι λοιπόν, παράλληλα με διατροφή και άσκηση, σκέψου να δώσεις μια ευκαιρία σε ένα ημερολόγιο διατροφής – και που ξέρεις, μια τόσο μικρή και εύκολη καθημερινή συνήθεια μπορεί να σε βοηθήσει πολύ περισσότερο απ? όσο φαντάζεσαι. rn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα daze.gr Newsletters με όλα τα τελευταία μας νέα, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας και του σύγχρονου lifestyle!